ForsideJyllandsserienJS- TruppenStaffJS- Træningstider Stilling og kampprogram Serie 2 Serie 3 Serie 5 U19U-19 Liga 1U-19 Liga 3U-19 Liga 4Om VIF Herre FodboldForeningens formålBestyrelseSimon KarkovErhvervsklubbenNetværksplus SponsorTøjsponsor
Kampens spiller Andreas Blåholm i aktion for Varde IF Foto: Sports.foto.Varde

Referat af JS kampen VIF vs Kolding B

Varde taber og ryger ned efter nederlag til Kolding Boldklub.

Varde tabte til Kolding Boldklub og rykker ned i JS 2

Det lykkedes ikke Varde at vinde bundopgøret mod Kolding Boldklub og dermed forsvandt håbet om at bevare pladsen i JS 1. På den regntunge bane kæmpede spillerne ellers forbilledligt for chancen, men blev igen ramt af efterårssæsonens akilleshæl – opdækning ved standardsituationer. Varde fik ellers en glimrende start på kampen med et føringsmål efter 5 minutters spil, men inden pausen udlignede gæsterne på et hjørnesparksindlæg. På et mål direkte på frispark samt et mål på et hjørnesparksindlæg i 2. halvleg sikrede koldingenserne sig sejren på 3-1.

Sædvanen tro – fristes man til at skrive - var der som følge af afbud flere ændringer i startformationen i forhold til kampen sidste weekend mod Aarhus 1900. Kasper Nielsen erstattede Simon Riber Nielsen i forsvaret, på den centrale midtbane var Lasse Henneberg Kristensen med i stedet for Oliver Gadgaard, og i angrebet erstattede Kasper Søndergaard Mads Falk helt fremme. Endelig startede Frederik Lyst inde på højre kant i stedet for Elias Rye Poulsen, som ikke var 100% fit for fight.

Hjemmeholdet troede virkelig på chancen og lagde fra kampens start et stort tryk på gæsternes mål med 4 store muligheder indenfor de første 10 minutter. Det var dog kun Sebastian Kargos afslutning efter 5 minutters spil efter godt sammenspil med Kasper Søndergaard der gav pote. Minuttet forinden havde Jakob Nielsen haft en stor chance for at omsætte Kargos glimrende frisparksindlæg i feltet til et føringsmål, men desværre fik Jakob ikke ram på bolden.

Kasper Søndergaard fik en stor mulighed 3 minutter senere da han blev spillet fri i feltet af Andreas Blåholm. I stedet for at afslutte fra en lidt spids vinkel forsøgte Søndergaard at drible forbi keeperen, hvilket ikke lykkedes, men det lignede unægtelig et straffespark. Minuttet efter var Sebastian Kargo igen tæt på med et skud fra distancen på en aflevering fra Kasper Søndergaard, men keeperen fik reddet med det yderste af neglene.

Gæsternes første mulighed faldt efter 20 minutters spil, men Oliver Bebensee parerede afslutningen til et hjørnespark. På indlægget svigtede opdækningen, og Emil Pedersen kunne med et hovedstød bringe balance i regnskabet, stik imod spillet de første 20 minutter.

Resten af halvlegen var en spillemæssig lige affære med enkelt god chance i begge ender uden gevinst.

Flot halvleg af Varde holdet, som burde have resulteret i en føring på et par mål.

Det første kvarter af 2. halvleg var forholdsvis begivenhedsfattige med undtagelse af et gult kort til hver af holdene. Efter et kvarters spil blev Vardes muligheder for en sejr markant reduceret, da Kasper Søndergaard fik direkte rødt efter et verbalt overfald på kampens dommer, som lidt uforståeligt ikke dømte frispark til Søndergaard umiddelbart forinden.

Som følge af det gule kort til Simon Ravn og udvisningen af Kasper Søndergaard måtte Varde kort efter i en periode på 6-7 minutter spille 9 mod 11, hvilket gæsterne profiterede af med et flot frisparksmål af Enes Karebek, fra godt 20 meters afstand.

Kort efter at Varde var kommet op på 10 spillere øgede gæsternes Emil Høj Hansen føringen til 3-1, da han headede et hjørnesparksindlæg i nettet.

Selv med en mand i undertal trykkede Varde-holdet på i slutfasen. Indskiftede Emil Folke Guaniohavde et godt skudforsøg med 5 minutter tilbage af den ordinære spilletid, og 5 minutter senere havde Jakob Nielsen et glimrende frisparksforsøg, som keeperen fik vippet op på overliggeren, hvorefter den røg til hjørnespark. På kampens allersidste angreb headede Lauritz Steen Jensen på stolpen på et glimrende indlæg fra Jonas Dahl.

Synd for drengene, at det ikke lykkedes at vinde denne vind eller forsvind kamp. Holdet var spillemæssigt det bedste hold, kreerede tilstrækkeligt med chancer til at vinde, men når man ikke dækker godt nok op ved hjørnesparksindlæg, så vinder man ikke.

Holdets sidste kamp i sæsonen er på søndag, hvor holdet skal en tur til Aarhus, hvor Black Viperstager imod. Der er kampstart kl. 14.30.